Jdi na obsah Jdi na menu
 


 

Na této stránce se Vám budu snažit přinášet výsledky a různé zajímavosti z výstav kterých se zůčastníme.

Obrazek

Mezinárodní výstava České Budějovice 25.-26.4.2009

Po delší odmlce ohledně zpráv z výstav, opět něco přinášíme :-)

Poprvé jsem se vydala na výstavu do Českých Budějovic, moc se mi líbilo prostředí výstaviště a k celkovÉ pohodě přispěly i dobré výsledky...

V sobotu jsem vystavovala ACD Bubbu a Australii. ACD bylo celkem 15, kromě jednoho byli všichni vystaveni. Pan rozhodčí posuzoval dle mého názoru velmi korektně a ve všem jsem s ním souhlasila, dal hodně na pohyb a předvedení pejska! Bubba ve třídě šampionů skočil jako druhý, ale za pejskem co je již českým šampionem, takže na něj přechází CAC a tím se také stává ČESKÝM ŠAMPIONEM!!! HURÁÁÁ   Australie se poprvé představila v mezitřídě a získala CAC a následně R.CACIB za moc a moc hezkou starší fenkou ze třídy otevřené!

Na tuto výstavu jsem jela společně se svojí kamarádkou Libuškou ( tak jako na všechny ostatní :-) ), která má ode mě fenečku tervuerena Airu - Aira se představila ve třídě otevřené a získala CAC a následně R.CACIB (asi aby si s Austy nezáviděly ) Přece jen je vyštěpenka a tak typický tervueren má vždy trochu navrch. Ale panička i já jsme byly moc a moc spokojené!

V neděli jsem vystavovala čivavky. Orišek se představil podruhé ve třídě mladých a v konkurenci devíti pejsků skončil jako výborný 3! Cristynka se předvedla v šampionkách a získala CAC a samozřejmě aby netrhala partu s našema ostatníma holkama tak následně R.CACIB A ocenění CAC a R.CACIB získala i Libušky pudlenka, takže holky se musely opravdu domluvit, jinak to nevidím

VÝSLEDKY ACD

FOTOGALERIE Z VÝSTAVY - ACD, tervueren a něco málo čivav

VÝSLEDKY ČIVAV - klubové stránky

  

KLUBOVÁ VÝSTAVA KCHMPP 21.6.2008 MLADÁ BOLESLAV

Po delší době opět přínáším krátké povídání z výstavy .-) Této výstavy jsem se zůčastnila hlavně kvůli předvedení Bubby - pro jeho uznání chovnosti v ČR. Bohužel jsem ho nevystavovala protože je poněk více hubený...

Výstavu posuzoval pan rozhodčí ze Slovenska MVDr. Vladimír Piskay, přihlášeno bylo celkem 15 ACD a kromě Bubby byli i všichni vystaveni, co bylo překvapující - převaha červených ACD což se na výstavách zas až tak často nevidí!!! A to dokonce velká 9 červených a jen 5 modrých. Pan rozhodčí posuzoval podle mého názoru korektně a více méně jsem s jeho rozhodnutími souhlasila, takže spokojenost.

Poprvé se na výstavě předvedl náš odchovaneček Antík - ANTWERP OD DORRINKY a hned napoprvé vyhrál třídu dorostu a získal VN 1! Měla jsem velkou radost! Taky Australia od Dorrinky získala ocenění VN 1 a panu rozhodčímu se moc a moc líbila o čemž svědčí i posudek

7 -mi měsíční harmonická fenka, přiměřeného vzrůstu, dobré hlavy, výborná horní a spodní linie, dobré úhlení, správný postoj, výborné předvedení v postoji a v pohybu.

MOC DĚKUJEME!!!

VÝSLEDKY ACD

FOTO

 

MOLDOVA CUP 8.-9.3. 2008

Vzhledem k tomu že už je Bubbovi šest let rozhodli jsme se zkusit štěstí a splnit rychlého šampiona. Takováto akce se konala až v daleké Moldávii - tři výstavy v jeden víkend a za zisk 3x CAC pejsek získal šampiona Moldávie. Abych nevezla na takovou dalekou cestu jen Bubbu vzala jsem i Jessi.

Obrazek

Odjížděli jsme v časných ranních hodinách z Brna autobusem s ostatními pejskařskými blázny. Cesta tam probíhla bez komplikací a Bubba cestuje naprosto bez problémů. Výstava se konala v menší hale, v katalogu bylo necelých 400 psů, kruhů bylo 5 a byly velmi prostorné. Jako první začínala mezinárodní výstava na které australáky posuzoval pan rozhodčí Dr. Milivoje Urosevic ze Srbska. Bubbouvi zadal CAC, bohužel mu nezdal CACIB, ale to by nám až ak nevadilo kdyby jsme věděli proč. Rozhodčí pejska posoudil a bez jakékoliv informace jste odcházeli z kruhu, posudky se dávaly až nakonci, takže jste vlastně vůbec nic nevěděli... No každý den není posvícení, CAC jsme měli a to bylo důležité. Pak nastoupila fenka v mezitřídě - červená Fouamunge des Poenjaap, která obdržela CAC, pak nastoupila Jessi, obdržela CAC a v boji o CACIB prohrála a získala R.CACIB, i BOB získala fenka z mezitřídy. Odpoledne se konala národní výstava, posuzoval pan Denis Kuželj ze Slovinska. Bubba obdržel CAC, Jessi rovněž CAC a jelikož fenka z mezitřídy nebyla přihlášená soupeřila spolu s Bubbou o BOBa - získala ho Jessi! Noc jsme přečkali v místním hotelu a ráno nás čekala mezinárodní výstava. Byla jsem velmi nervozní aby jsme získali poslední CAC. Jako první šel opět Bubba a dnes obdžel od rozhodčího Anatoli Zhuka z Běloruska CAC i CACIB, Jessi opět CAC a v boji s fenkou z mezitřídy R.CACIB. Pan Zhuk se velmi dlouho rozhodoval komu zadá BOBa - nechával si pejsky opakovaně předvést v pohybu, prohmatával je a nakonec se rozhodl pro fenku z mezitřídy, škoda že opět bez jakéhokoliv odůvodnění. Oba moji australáčci splnily podmínky pro udělení titulu ŠAMPION MOLDÁVIE!!! Cesta zpět byla poněkud komplikovanější a to v tom, když nás nechtěli pustit s pejsky do Rumunska, museli jsme na jiný přechod a tím se naše cestování protáhlo o několik hodin, ale nakonec jsme vpořádku dorazili domů. Naše výprava byla myslím velice úspěšná, většina pejsků splnila šampionáty, ikdyž padalo i VD, nebo výborná bez titulu...

 

24.2.2008 - Flanders Dog Shows Gent (Belgie)

Na dalekou cestu do belgického Gentu jsme se vypravili už v sobotu dopoledne, do Prahy autem a pak jsme pokračovali našim známým autobusem. Výstava se konala v hale, kruhy byly prostorné, jediné co mi hodně vadilo bylo venčení na betonovém prostranství , které hlavně čivavce vůbec nevyhovovalo a za celý den se nevyčůrala :-(. Další nepříjemné zjištění bylo že ACD i čivavy nastupují do kruhu jako poslední, tak jsem měla nervy jestli je stihnu oba vystavit. Další co bylo nezvyklé oproti českým výstavám bylo zadávání titulů - zadával se jen jeden CAC a R.CACve všech třídách - takže i pokud pejsek vyhrál svou třídu mohl odejít bez jakéhokoliv titulu. Pejsek co získal CAC získal i CACIB a R.CAC získal R.CACIB. A pejsci ocenění V1 ze třídy mladých - pes a fena šli o nejlepšího mladého.

Jako první šla na řadu čivavka Cristy, ve třídě mladých byla sama a od anglické rozhodčí Roe Caroline dostala hodnocení VÝBORNÁ 1(posudky se nepsaly) a nastoupila s pejskem o titul nejlepší mladý - ten nakonec zaslouženě získal pejsek. Pak jsem honem pospíchala vystavovat Bubbu. Ve třídě otevřené měl v konkurenci červeného pejska Flash des Poenjaap, který získal VD. Bubba tedy dostal V1 a jelikož tak již žádný další pes nebyl dostal i CAC a CACIB! Pak nastoupila fenečka ze třídy štěňátek a fenka ze třídy mladých, která pak šla s Bubbou o BOBa - toho získla náš Bubbouš. ACD posuzoval český rozhodčí pan Karel Hořák. Byla jsem moc spokojená, protože to byla Bubbova první výstava v Evropě a hned takový úspěch!

Obrazek

 9. - 10. 2. 2008 MVP Brno

Tento víkend jsem strávila na MVP Brno. V sobotu jsem vystavovala australského honáckého psa Aussie Balmoral Moravia - Jessi. Celkem bylo přihlášeno 10 ACD a nakonec nastoupilo 9, posuzoval pan rozhodčí Otakar Vondrouš. Jeho posuzování jsme zažili poprvé a byli jsme spokojeni a to hlavně proto že jsme získali V1, CAC. Výstavy se jako divák zůčastnil náš odchovaneček Antwerp od Dorrinky - Antík, je z něj teď pěkný ušatec, tak doufáme že se to spraví - jinak je to moc hezký pejsek!

Vítězem plemene se stal krásný modrý pejsek Durango z Lodice! Gratulujeme!

VÝSLEDKY ACD

FOTO ACD

V neděli jsem vystavovala čivavu dlouhosrstou Cristy Nochero Kwisava. Celkem bylo přihlášeno 90 dlouhosrstých čivav, posuzoval pan Ing.Ivo Bartek. Pan rozhodčí byl celkem přísný - jakmile čivavka nezvedla ocásek - VD, pečlivě kontroloval zuby a nožky. Jeho posuzování se mi moc líbilo a myslím že bylo objektivní a spravedlivé! Cristy nastoupila v nejvíce obsazené třídě mladých fen, a v konkurenci 22 feneček vybojovala krásné třetí místo!!! Jsem moc spokojená a myslím že má vše před sebou! Třídu mladých vyhrála krásná Gladys Chomutovský Amorek - moc gratulujeme! Vítězem plemene se nakonec stal pejsek ze třídy mladých Happy Chomutovský Amorek - taky moc gratulujeme!

 

11. -13.1.2008 NVP Olomouc

Olomouckou výstavu jsme začali dlouho očekávanou výstavní sezónu 2008. Kvůli štěňátkům jsme se nemohli účastnit podzimních výstav a tak jsem se moc těšili!

Vystavovala jsem australačku Jessi a čivavku Cristy. Jako první šli australáčci - posuzoval pan rozhodčí Václavík, celkem bylo 6 australáčků a jediná Jessi byla červená! Pan rozhodčí šetřil tituly a zadal je jen ve třídě otevřené u fen - vítězka byla velice hezká a kvalitní fenka! Gratulujme! Jessi byla ve třídě vítězů sama, ale zaslouženě odcházela s VD, opravdu nebyla ve výstavní kondici a nic jiného si ani nezasloužila - pojali jsme to spíše jako trénink před nastávající sezónou!

Čivavek byl jako vždy velký počet - dlouhosrstých 50!!! Cristy se poprvé předvedla ve třídě mladých - tato třída byla jako obvykle nejvíce obsazená -15 feneček! Proto si velice vážíme známky VÝBORNÉ, které pan rozhodčí Peroutka nijak nerozdával. V závěru se Cristy probojovala mezi 6 nejlepších! Jsme moc spokojení.

výsledky ACD a foto

         

6.10.2007 CAC Vukovar - Chorvatsko

7.10. CACIB Osijek - Chorvatsko

 V pátek 5.října jsme opět odjížděli naším starým známým autobusem do nedalekého Chorvatska. Tentokrát se mnou cestovala Arka a na svou první dalekou cestu jsem vzala i Cristy.

V sobotu jsem vystavovala Cristy ve třídě dorostu, Cristy byla jediná čivava na celé výstavě ani v neděli na mezinárodní žádná nebyla! Cristy se velice hezky předvedla a dostala od pana rozhodčího Vibora Ježka velmi nadějnou. V odpoledních soutěžích o nejlepší dorost v konkurenci velkých pejsků Cristy vybojovala krásné třetí místo - 3.BIS PUPPY!!!

V neděli jsem vystavovala Arku ve třídě šampionů. Malinoisové byli 4, 2 psi ve třídě mladých, fena ve třídě dorostu a Arka. Arka obdržela V1, CAC, CACIB a v boji o BOB ji porazil pes ze třídy mladých se strašně širokou hlavou, jako NO! No hold pan rozhodčí Zsolt Lokodi je odborník na jezevčíky a malinois je vlastně skoro to samé, né??!! Ale nevadí i tak jsem byla spokojená.

Výstavy v Chorvatsku měly dobrou organizaci, pěkné poháry, kvalitní a přísné rozhodčí a celkově ve mě zanechaly dobrý dojem!

Touto výstavou končí naše letošní zahraniční sezona, holky jsou nakryté a tak se budeme těšit na miminka.

foto

  

Národní výstava psů Brno 8.-9.září 2007

Vzala jsem Cristy na její první výstavu do třídy štěňat. Předvedla se moc hezky, pěkně stála v postoji a obdržela od paní rozhodčí Pinner Gertrude známku velmi nadějnou! Byla jsem spokojená a v klidu jsem si povídala s přáteli a sledovala posuzování. Paní rozhodčí má zvláštní styl posuzování, že do polsední chvíle nevíte jak jste dopadli, ale berme ohled na její zdravotní stav! Rozhodně nešetřila známkami VD a velmi pečlivě prohlížela skus a zuby - za každou vadu hned dávala nižší známku! Čivav bylo jako vždy hodně - dlouhosrstých 64 a krátkosrstých 25.

Výsledky čivav

Foto čivav

Rumunsko - Targu-Mures 1.9. a 2.9.2007

V pátek odpoledne jsem se s Arkou a Jessi vypravila na výstavy do Rumunska. Odjížděli jsme z Brna autobusem s dalšími blázny do vystavování. Na místo jsme dorazili celkem brzy a čekali jsme než nás pustí na výstaviště, do toho drobně pršelo. Nakonec se počasí vybralo a po oba dny bylo krásně slunečno. Prostředí bylo celkem příjemné pod stromy, ale některé kruhy ( zrovna i náš ) byly umístěny na kamínkovém povrchu, tedy ne zrovna příjemný povrch pro vystavování. Hodně to bylo znát na pohybu psů, kteří našlapovali velmi opatrně a nebyli moc ochotní se předvádět. Proto se někteří vystavovatelé vrhly na druhý den na vyhrabávání cestiček, aby psi měli pevný povrch!

Obrazek

Jedna z výstav byla kvalifikací na Cufts a proto bylo velmi kvalitní obsazení rozhodčích ze všech zemí Evropy ( Irsko, Finsko, Rakousko, Polsko, Slovensko, Malajsie, Itálie...) a samozřejmě velký zájem vystavovatelů ze všech možných zemí ( Rusko, Finsko, Estounsko, Polsko, Itálie, Belgie, Maďarsko, Slovensko, Litva...). Proto i kvalita předvedených psů byla u některých plemen vysoká, bylo zde i hodně profesionálních handlerů. Ovšem přístup některých profíků ke psů mi byl hodně proti srsti - sledovala jsem jak stavěli psi do postojů na focení - tahali je za uši naprosto šíleným způsobem jen proto aby stáli!!!

Obrazek  

Obrazek

Výstava se mi líbila, hlavně proto, že jsme byly úspěšné. Taky se mi líbí, že znalí rozhodčí posuzují podle standardu plemene! Narážím tím na posuzování ACD, kdy někteří rozhodčí diskriminují psy na spodní hranici výšky a psi přerostlí jim nevadí!!! Zde vystavení ACD byli velmi kvalitní svou výškou plně odpovídali standardu.

Výsledky ACD a BO

Foto

  

CACIB Bratislava 18. a 19. srpna 2007

Této výstavy jsme se zúčastnili s Jessinkou. Jessi má raději výstavy které se konají venku, ale musí si zvykat i v halách. První den se předvedla hezky a zaslouženě vyhrála svou třídu, druhý den už se jí moc nechtělo a tak byla zaslouženě poražena.

Po oba dva dny jsme sledovali posuzování čivav, spolu s přáteli ze Slovenska i Česka.

Také jsme zašli na výlet do bratislavské ZOO, hlavně se podívat na bílé tygry, bohužel bylo horko a tak většina zvířat byla schovaná nebo spala, stejně tak i tygr. Nafotila jsem pár fotek, můžete se podívat.

 Foto ze ZOO Bratislava

 

Výsledky ACD sobota 18.8.

Výsledky ACD neděle 19.8.

Foto ACD

 

CACIB a 2x CAC Černá Hora 11. a 12.srpna 2007

V pátek 10.srpna jsme se s Jessi vydyly na svou první dalekou výstavu.

První výstava CACIB se konala v Cetinje. Posuzoval pan rozhodčí Nebojša Švraka ( BiH ) a Jessi obdržela V1, CAC, CACIB, BOB.

Přenocovali jsme v hotelu a ráno pokračovali do Nikšiče - místa konání dvou CAC. Na první výstavě Jessi od pana rozhodčího Brajovič Vojislav ( MNE ) obdržela V1, CAC, BOB. Na druhé výstavě od pana rozhodčího Denis Kuzelj ( SLO ) opět V1, CAC, BOB. A tímto spnila podmínky pro udělení svého prvního šampionátu

CHAMPION OF MONTENEGRO

Během víkend jsem nafotila pár fotek přírody a pejsků.

foto

  

Intercanis - mezinárodní výstava psů Brno 23. - 24. 6. 2007

Víkend jsme strávili na Intercanisu v Brně. Počasí bylo hezké, spíše horko, ale v halách bylo příjemně. V sobotu jsem vystavovala Jessi - australačku, pan rozhodčí Václavík jako vždy posuzoval přísně - u fen nezadal žádný titul, kromě CAJC a posudek jako vždy na jeden a půl řádku, no co už, asi k němu už nepojedem.

Čivav bylo přihlášeno jako vždy velké množství 74 dlouhosrstých a 44 krátkosrstých. Dlohosrsté posuzovala rakušanka Bregenzer Brigitte, posuzovala celkem přísně zadala celkem 38 výborných, 11 velmi dobrých, 8 dobrých, 1 dostatečnou a dva psi nebyli posouzeni kvůli agresivitě. Krátkosrsté posuzoval polák  Miroslaw Redlicki, jeho posuzování nemohu hodnotit, protože jsem viděla jen pár psů. Zadal celkem 15 výborných, 15 velmi dobrých, 3 dobré ( všechny ve třídě mladých fen ). Takže hodně vystavovatelů u obou variant bylo překvapeno výsledným hodnocením, hold co rozhodčí to jiný vkus!

 

Výsledky ACD

Foto ACD

Foto čivav

 

 

 

 

 

Krajská výstava psů Zlín 26. 5. 2007

Na tuto výstavu jezdím ráda, protože to mám pár kilometrů. Bylo pěkné počasí, australáci měli kruh venku a čivavky uvnitř v hale, kde bylo ale pěkně nepříjemně. Přidávám výsledky čivav, opsané z výsledkové tabule. Paní Jílková posuzovala jako vždy z úsměvem a většinou měla jasno hned na první pohled. Pan Redlicki posuzoval na krajskou výstavu velmi důkladně ( asi proto, že před náma posuzoval klubovou výstavu ), prohmatával tělo, zkoušel kvalitu srsti i délku ocasu. Takže si jeho ocenění vážíme.

Výsledky čivav a ACD

Foto ACD